Reseller Hosting; Alles wat je wilt weten daarover

Laatste aanpassing: 2 jaar geleden

Wat is reseller hosting?

In het artikel alles over webhosting vertelden we je wat webhosting is. Dit keer willen we wat dieper ingaan op één van de bijzondere mogelijkheden van hosting, namelijk Reseller hosting.

Volgens Wikipedia is Reseller Hosting: “Bestemd voor wie zelf een webhost wil worden. Voorziet in een hoge schijfruimte en bandbreedte die verdeeld kan worden over alle sites die de gebruiker erop wil plaatsen. Te vergelijken met shared hosting, maar de afnemer heeft meer vrijheid en kan zelf webhosting verkopen.”

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat best mee. Het grootste verschil tussen ‘normale’ webhosting en reseller hosting is dat je met een gewoon webhosting pakket geen andere gebruikers kunt aanmaken. Met reseller hosting kun je daarentegen meerdere gebruikers aanmaken en iedere gebruiker zijn eigen limieten opleggen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de hoeveelheid dataverkeer of schijfruimte. Je kunt je gebruikers ook een inlogpagina voor DirectAdmin aanbieden, zodat zij zelf hun website kunnen onderhouden.

Wat bedoelen jullie met white label reseller hosting

Bij Abbatis is de reseller hosting volledig white label. Dat betekent dat jouw klanten nooit hoeven te weten dat wij jouw hosting-partij zijn, omdat onze naam niet genoemd wordt in de url of op de inlogpagina.

Voor wie is deze vorm van hosting bedoeld?

Ben jij webdesigner, web-app ontwikkelaar of heb je een online marketing bureau? Dan is reseller hosting waarschijnlijk een product dat je toe kunt voegen aan jouw diensten. Jouw nieuwe klanten zijn vaak nog niet gevestigd op het internet en zoeken waarschijnlijk nog een hostingpartij. Hoe fijn is het dan niet als jij hen die extra service kunt bieden? Voor je klanten is dit prettig, omdat ze één aanspreekpunt hebben voor al hun web-gerelateerde zaken en jij kunt op een eenvoudige manier wat extra verdienen. Met Abbatis weet je zeker dat je een betrouwbare hosting-partner hebt, bij wie je ook je klanten met een vertrouwd gevoel onder kunt brengen.

Via ons DirectAdmin beheersysteem beheer je de omgevingen van je klanten net zo makkelijk als jouw eigen omgeving. DirectAdmin kun je gratis gebruiken om jouw eigen hosting-pakketten aan te maken, klanten te beheren en de websites van je klanten te managen. Ook e-mailadressen en ftp-accounts maak je eenvoudig aan in DirectAdmin. Voor de beeldvorming: Wij gebruiken DirectAdmin bijvoorbeeld ook om onze shared hosting-pakketten te beheren.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een reseller hosting-pakket zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

De schijfruimte

Zorg ervoor dat je een pakket met voldoende schijfruimte neemt. Je wilt immers dat alle website goed getoond worden en snel laden. Is je reseller hosting pakket te klein, kunnen de websites die in jouw hostingpakket gehost worden trager worden, afbeeldingen niet goed laden of video’s beginnen te haperen.

Het dataverkeer

Niet alleen de schijfruimte van een hosting-pakket is belangrijk: ook het dataverkeer is iets waar je op moet letten. Biedt jouw reseller hosting-pakket onbeperkt dataverkeer? Dan hoef je je nergens druk om te maken. Maar heeft jouw hosting-pakket restricties, dan is het goed om te weten waar de grens op het gebied van dataverkeer ligt. Onze kleinere pakketten van hebben bijvoorbeeld 35 GB, 75 GB of 160 GB dataverkeer, maar ons “Enterprise pakket” heeft geen harde restricties maar een Fair Use Policy. Heeft jouw reseller hosting-pakket te weinig dataverkeer, dan heeft dit zeker invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de websites die onder jouw pakket vallen.

Het aantal websites

Het is ook niet onverstandig om vooraf te controleren hoeveel websites je mag hosten op jouw reseller hosting-pakket. In al onze hosting reseller-pakketten mag je een onbeperkt aantal domeinen hosten, maar dat is niet bij alle hosting-providers het geval. Er zijn ook providers die jou maximaal 50 websites laten hosten onder één pakket.

De maandelijkse kosten

Ten slotte is het verstandig te kijken naar de maandelijkse kosten van de diverse reseller hosting-pakketten als je deze met elkaar vergelijkt. Door een van de goedkopere pakketten af te sluiten, kun je namelijk veel geld besparen. Let er wel op, dat bij goedkopere pakketten vaak strengere restricties gelden. De maandelijkse kosten zijn zeker niet het belangrijkst bij het vergelijken van de diverse pakketten. Maar als je jouw klanten ook niet de hoofdprijs wilt laten betalen en zelf ook nog iets extra’s wilt verdienen is het toch zonde als je betaalt voor schijfruimte en dataverkeer dat je niet gebruikt.

Meer weten over reseller hosting?

Nu je weet wat reseller hosting is en waar je op moet letten bij het kiezen van een reseller hosting-pakket, kun je een goed onderlegde keuze maken. Ga je voor “Mini”, “Small”, “Business” of toch voor ons “Enterprise” pakket? Abbatis biedt verschillende hosting pakketten aan waar jij uit kunt kiezen, op de pagina 'reseller hosting' kun je de pakketten bekijken. Weet je toch nog niet zeker welk pakket bij jou past of heb je andere prangende vragen? Stel ze dan vooral!