Waarom is het belangrijk om je Wordpress website te updaten?

Laatste aanpassing: 3 weken geleden

Wij krijgen regelmatig een bericht van klanten waarin ze aangeven dat hun website niet meer werkt. Er wordt vaak gedacht dat dit te maken heeft met een storing. Maar dit is meestal niet het geval. Vaak heeft het te maken met het niet op tijd updaten van je website. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om je website goed te onderhouden?

Beveiliging

Een van de belangrijkste redenen om je Wordpress website up-to-date te houden heeft te maken met de beveiliging van je website. Het is namelijk zo dat als je geen updates uitvoert, ook de beveiliging van je website verouderd.

Een verouderde website is veel gemakkelijker te hacken door hackers. Hackers zijn dan ook actief opzoek naar beveiligingsgaten in Wordpress websites. Door het update van je website en dus ook de beveiliging wordt het minder interessant voor hackers om je website te hacken.

Plugins

Met een plug-in kun je een extra functie toevoegen aan je Wordpress website. Dit kan bijvoorbeeld een google maps- of sociaal media plug-in zijn. De functies van de plugins worden steeds weer verbetert en vernieuwd. Een plugin kan worden verbeterd omdat er een fout in de plugin is ontdekt. Ook kan het zijn dat de plugin is verouderd en moet worden vernieuwd zodat deze kan blijven werken met de nieuwste versie van Wordpress. Om gebruik te maken van deze verbetering zal je de plugins moeten updaten.

Bij het updaten van een plugin wordt er vaak ook gekeken naar de beveiliging. Het is namelijk zo dat een verouderde plugin gemakkelijk gehackt kan worden. Ook daarom is het belangrijk op plugins te update zodat ook de beveiliging verbeterd wordt.

PHP

PHP staat voor Hypertext Preprocessor, het is een programmeertaal waarin veel sites en systemen worden gebouwd, waaronder ook Wordpress.De PHP-versie van je Wordpress website moet ook regelmatig worden geüpdatet. Met een update verbeter je de functies van de PHP-versie. Twee belangrijke verbeteringen bij het updaten van de nieuwste PHP-versie zijn de beveiliging en de snelheid van je website.

Als je de PHP-versie niet tijdig update kan het zijn dat bepaalde functies op je website niet meer werken. Ook kan het voorkomen dat je helemaal geen gebruik meer kan maken van je website.

De PHP-versie kun je zelf gemakkelijk updaten via je DirectAdmin. Mocht je niet weten hoe je dit kunt doen, bekijk dan ons kennisbank artikel Hoe kan ik mijn PHP versie aanpassen?

Thema updaten

Ook de thema’s van Wordpress worden geüpdatet. Wanneer en veranderingen of verbeteringen aan de thema zijn toegepast krijg je een melding om het thema te updaten. De update kun je gemakkelijk via je Wordpress pagina uitvoeren.

Hoe kun je je Wordpress website updaten?

Een Wordpress update kun je gemakkelijk uitvoeren. Je gaat naar je Wordpress pagina en logt hier in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je bent ingelogd zie je aan de linkerkant je menu. Je klikt op dasboard en vervolgens op updates.

Je komt dan op de pagina ‘Wordpress bijwerken’ hier zie je een overzicht met updates. Je kijkt dan per update welke update voor jou van belang is.

Back up

Het is altijd verstandig om een back-up te hebben van je website. Wij maken dagelijks een back-up voor je waardoor je altijd een back-up van je gegevens hebt. Je kunt ook zelf een back-up van je site maken naar een externe locatie.

Automatisch updaten

Je kunt ervoor kiezen om je Wordpress website automatisch te updaten. Dit kun je gemakkelijk instellen op je Wordpress pagina. Automatisch updaten heeft voor- en nadelen.

Voordelen

Een voordeel van automatisch updaten is dat de updates direct worden geüpdatet zodra deze beschikbaar zijn. Je bent dus nooit te laat met een update.

Nadelen

Een nadeel van automatisch updaten kan zijn dat je geen keuze hebt in wat je wel en niet wilt updaten. Wanneer je kiest om automatisch te updaten is het verstandig om plug-ins die je niet gebruikt direct te verwijderen.

Ook kan het voorkomen dat er een fout in de update zit waardoor de website niet meer naar behoren werkt. Het kan dan lastig zijn om te achterhalen waar de fout zit. Je weet namelijk niet wat er is geüpdatet en na welke update de fout is ontstaan.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.