Magento voldoende bestandsrechten geven

Laatste aanpassing: 1 week geleden

Om correct te functioneren heeft Magento in verschillende mappen lees- en schrijfrechten nodig. Deze rechten kun je aanpassen door een FTP programma zoals FileZilla of Coda te gebruiken. Ook kan dit met SSH als je een bijvoorbeeld eigen VPS hebt.

Magento heeft schrijfrechten nodig in de volgende mappen. In een shared webhosting omgeving (of als je zelf Directadmin draait), kun je ervan uitgaan dat bestandsrechten 755 voor mappen en 644 voor bestanden, voldoende zijn. Echter als je geen mogelijkheid hebt om Apache/Nginx te laten draaien als de eigenaar van de bestanden, dan zul je bestandsrechten 777 moeten toekennen. Let op: dit is (ondanks beveiligingsmaatregelen als open_basedir) niet aan te raden op shared hosting!

Zorg dat Magento schrijfrechten heeft tot de volgende mappen en/of bestanden.
/var
/media
/downloader
/includes
/js
/sitemap
/skin
/app/etc/local.xml
/.htaccess

Wanneer je gebruik maakt van derden plugins voor bijvoorbeeld caching, dan kunnen er andere mappen onder vallen. Raadpleeg je PHP error log om te bekijken welke PHP functies falen vanwege permissies.