Je website testen met een hosts file

Laatste aanpassing: 1 maand geleden

Wat zijn Hosts bestanden?

Als je een domeinnaam opzoekt wordt deze via de DSN server doorverwezen naar het juiste ip-adres. Wanneer je een domeinnaam opzoekt via een hosts file wordt de domeinnaam niet doorverwezen via de DSN server maar rechtstreeks naar het gekozen ip-adres.

Een hosts is een eenvoudig tekstbestand. Het computerbestand hosts zorgt ervoor dat de domeinnaam wordt toegewezen naar een (ander) IP-adres.

Hoe kan ik mijn Hosts bestanden bewerken?

Windows

1. Ga naar kladblok, klik vervolgens op je rechtermuisknop en selecteer uitvoeren als beheerder.
  2. Klik op bestand – open – en blader naar C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts
  3. Verander Tekstdocumenten (* .txt) naar alle bestanden.
  4. Bewerk het bestand Hosts.
  5. Voeg onderaan in het bestand een regel toe met je ip adres en je domeinnaam:
  111.111.111.111 jedomeinnaam.nl
  111.111.111.111 www.jedomeinnaam.nl

Sla het bestand op.

Apple

1. Open terminal, typ hier: sudo nano /private/etc/hosts
  2. Voer je wachtwoord van je Macgebruikersaccount in.
  3. Voeg onderaan in het bestand een regel toe met daarin je IP-adres en je domeinnaam.
  111.111.111.111 jedomeinnaam.nl
  111.111.111.111 www.jedomeinnaam.nl

Nadat je dit hebt toegevoegd druk je op control-o om het bestand op te slaan. Druk op control-x om het bestand te sluiten.

De instellingen testen:

• Open een opdrachtprompt
  • Voer hier het volgende in: ping -c2 naam van de website.
  • Het IP-adres wordt getoond en er wordt aangegeven of de instellingen werken.

Om de wijziging ongedaan te maken, kun je de twee regels met het ip adres en domeinnaam die je eerder aan het bestand hebt toegevoegd weghalen en vervolgens het bestand opnieuw opslaan en sluiten.