Hoe kan ik mijn website beveiligen?

Laatste aanpassing: 6 dagen geleden

Het is belangrijk om je website goed te beveiligen. Een onbeveiligde website maakt meer kans om gehackt te worden.

Hoe zie ik of mijn website veilig is?

Wanneer je een website bezoekt zie aan de linkerkant van het webadres of een website veilig is of niet. Op deze manier kun je ook controleren of je eigen website veilig is.

De beveiligingsstatus geeft één van deze statussen aan:

1. De website is beveiligd, zoals het hoort
    2. De website is niet 100% beveiligd, dit heeft te maken met de interne- en/of externe links op je website.
    3. Niet beveiligd, je website maakt geen gebruik van een SSL-certificaat.

Beveilig je website met SSL!

Een van de eerste stappen om je website te beveiligen is het aanvragen van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat is een beveiligde laag dat geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL staat voor Secure Sockets Layer. SSL-certificaten maken gebruik van het https-protocol wat een veilige verbinding tot stand brengt.

Hoe vraag je een SSL-certificaat aan?

Voor een SSL-certificaat ben je bij ons op het juiste adres. Wil je gebruik maken van een SSL-certificaat dan kunnen wij deze voor u installeren. Je kunt via je klantenpaneel onder klantenservice een ticket aanmaken, dan nemen wij de aanvraag in behandeling.

Pas interne en externe links aan.

Het kan zijn dat je website met een SSL-certificaat aangeeft dat je website beperkt beveiligd is. Dit heeft te maken met je interne en/of externe links. Wanneer je website HTTPS én HTTP pagina’s op één pagina levert ontstaat er een mixed content. Pas daarom alle linkjes binnen je website aan naar https:// zoals verwijzingen naar andere pagina’s of afbeeldingen. Nadat je dit hebt gedaan is je website volledig beveiligd.

SSL-certificaat zelf installeren Wil je het SSL-certificaat zelf installeren? Ga dan naar de pagina SSL installeren en volg de aangegeven stappen.