Hoe en wat heb je nodig om naar Abbatis te verhuizen?

Laatste aanpassing: 2 jaar geleden

Bij Abbatis bieden wij nu geheel kosteloos een verhuisservice aan. Je kunt achterover leunen in je stoel terwijl wij al je data van je huidige provider verhuizen naar onze servers.

Wat heb ik nodig voor de verhuizing?

Om een verhuizing in gang te zetten hebben wij een verhuis token nodig. Een verhuiscode is een unieke code dat gekoppeld is aan je domeinnaam. Je kunt deze code bij je huidige hostingbedrijf opvragen. Wil je ook gebruik maken van onze webhosting, dan kun je via onze website een webhosting pakket naar keuze aanschaffen. De pakketten die wij aanbieden ziet u op de pagina webhosting

Welke stappen moet ik volgen voor de aanvraag?

  1. Kies een gewenste hosting pakket, deze kun je direct aanvragen. Bij het aanvragen van de hosting pakket wordt een persoonlijke account aangemaakt.
  2. Log in op je account en ga naar domeinen, klik op registreer je domein.
  3. Vervolgens typ je je domeinnaam in de zoekbalk en klik je op transfer.

Wilt u dit liever helemaal aan ons over laten? Volg dan deze stappen:

  1. Registreer u op onze pagina klik hier
  2. Stuur vervolgens vanuit het e-mail adres dat je bij de registratie invult een mail naar support@abbatis.nl met hierin het verzoek om je domeinnaam en/of website te verhuizen.
  3. Geef in de mail aan welke domeinnaam en/of website je wilt verhuizen, de verhuistoken, welke hosting pakket je wilt en de naam van de huidige Reseller.

Kan iedereen overstappen naar Abbatis?

Ja dat kan, je bent altijd welkom om over te stappen naar Abbatis. Je kunt bij ons elke domeinnaam registreren dus bijvoorbeeld ook een domeinnaam dat eindigt op .be .net of .fr. Het registreren van een domeinnaam is voor elke domeinnaam hetzelfde, je kunt hiervoor de bovenstaande stappen volgen.

Gaat mijn hosting ook automatisch mee?

Je kunt ervoor kiezen om alleen je domeinnaam te verhuizen, maar je kunt ook je domeinnaam en hosting verhuizen. Mocht je ook je hosting willen verhuizen, dan is het belangrijk dat je ook een van onze hosting pakketten aanvraagt. Op onze website kun je gemakkelijk een van onze webhosting pakket bestellen.

Stopt abonnement bij het vorige hostingbedrijf automatisch?

Nee de hosting stopt niet automatisch bij het overstappen naar een andere hosting bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je de huidige hosting pakket zelf opzegt.

Kan ik ook meerdere domeinnamen verhuizen?

Ja dat kan, hiervoor volg je dezelfde stappen als het verhuizen van één domeinnaam. Je vraagt de verhuizing dan per domeinnaam aan.

Hoe lang duurt de verhuizing?

Het verhuizen van je domeinnaam en/of website kan 24 tot 48 uur duren.

Zijn er helemaal geen kosten aan verbonden?

Voor het verhuizen van je domeinnaam en/of hosting brengen wij geen kosten in rekening. De enige kosten die je hebt bij een verhuizing zijn de kosten voor het aanschaffen van een hosting pakket. Je ontvangt dan bij aanvraag een order van het door jou gekozen hosting pakket.

Wil je eerst meer informatie of heb je andere vragen omtrent de verhuizing dan kun je contact met ons opnemen.