E-mail instellen voor MacBook

Laatste aanpassing: 1 maand geleden

Voor het instellen van e-mail op je macbook, kun je de volgende stappen volgen:

1. Start via Launchpad ‘mail’
  2. Ga in de menubalk (linksboven) naar mail en klik op voeg account toe.
  3. Kies een mail-accountaanbieder of voor overige
  4. Vul je naam, e-mail adres en wachtwoord in.
  5. Server gegevens: geef aan of je IMAP of POP wilt gebruiken, meer informatie hierover kun je hier lezen instellingen IMAP of POP.

Gegevens Wat vul je in:
    hostnaam mail.je domeinnaam
    gebruikersnaam je e-mail adres
    wachtwoord het wachtwoord van je e-mail

6. Klik op log in om verder te gaan.
  7. Selecteer welke functies je bij je e-mailaccount wilt gebruiken.
  8. Je e-mail is gereed voor gebruik!

Mocht het nog niet naar behoren werken dan kun je de instellingen nogmaals controleren. Dit doe je door te klikken op mail —> voorkeuren —> server instellingen. Let op dat je bij meerdere e-mail accounts eerst aan de linkerkant op het juiste account klikt.