Domain pointers

Laatste aanpassing: 1 week geleden

SEO-technisch een hele lijst aan domeinnamen bedacht voor je website? Slim! Maar je wilt natuurlijk wel het gemak van één centraal beheer punt behouden. Gelukkig is dat eenvoudig. Als je inlogt in DirectAdmin, kunt je de volgende stappen volgen om een domain pointer te maken.

1. Ben je reseller? Klik dan eerst op “user level”.
    2. Klik op de domeinnaam waar je een pointer naartoe wilt maken. Het hoofddomein dus. Laten we als voorbeeld nemen centos.com.
    3. Onder “advanced features” vind je in de rechter kolom een link “domain pointers”.
    4. Vul naast “source domain” één van je extra domeinen in. Bijvoorbeeld “ubuntu.com”.
    5. Vink “create an Alias” uit om er een pointer van te maken.
    6. Klik op “add”, en je bent klaar! Als de registratie van de domeinnaam reeds is verwerkt, dan kun je het gelijk testen door te surfen naar je extra domein (ubuntu.com). Je komt uit bij je hoofddomein (centos.com). Dit geldt ook voor alle e-mail berichten. Berichten naar info@ubuntu.com, komen uit bij info@centos.com.