Hoe doe je dat – #3 WordPress installeren

Hoe doe je dat – #3 WordPress installeren

Met 70,4% is WordPress het meest gebruikte en gewaardeerde Content Management System (CMS). De kans is dus groot dat ook u gebruik wilt maken van dit systeem. Gelukkig hebben wij dit proces erg eenvoudig ingericht, maar voor de zekerheid leggen we hier nog een keertje uit hoe je het best WordPress kunt installeren op je website als je deze aan ons hebt toevertrouwd.

De meest simpele weg naar een werkende WordPress installatie achter uw site, is Installatron. Installatron is standaard voor iedereen ingeschakeld, ongeacht uw afgenomen hosting pakket. Het programma stelt u in staat om meteen aan de slag te gaan met uw website op basis van één van de ruim veertig scripts die Installatron biedt. Voorbeelden van wat u met één druk op de knop kunt installeren zijn dus WordPress, Joomla en Drupal. Daarnaast zijn er ook CRM-systemen beschikbaar en overige zakelijke ICT-oplossingen.

 1. Via http://<uwdomein>:2222 komt u bij een login formulier voor DirectAdmin. Log in met de gegevens die u van ons heeft ontvangen via de mail of post.
 2. Klik op het desbetreffende domein. Als u slechts één domein heeft, verschijnt dit keuzemenu niet.
 3. Klik naast “featured applcations” onder “web applications” op “view more”.

  step1

 4. Scroll naar beneden en klik onder “Apps for Content Management” op WordPress (bovenste rij, linker knop).

  step2

 5. Klik op “install this application” en volg de stappen. U kunt de instellingen over het algemeen houden zoals ze zijn. Let er wel op dat u het gegenereerde wachtwoord noteert en de juiste site selecteert. Installatron houdt geen rekening met het domein dat u heeft gekozen in stap 2.

  step3

Uw WordPress installatie is na deze stappen compleet. Surf naar http://<uwdomein>/wp-admin om in te loggen en direct aan de slag te gaan. Heeft u nog vragen of laat u dit liever door ons uitvoeren om risico’s uit te sluiten? Neem dan gerust contact met ons op.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *